Marga Wortman - Joy BabyJoy baby is een eenmanszaak op ZZP basis, gespecialiseerd in kraamzorg in de regio Alkmaar en omstreken. Daarnaast is Joy Baby ook gespecialiseerd in babybenodigdheden.

Over Marga
Mijn naam is Marga Wortman, ik ben in 1989 geboren en woon samen met mijn vriend in Alkmaar. Ik begon de opleiding verzorgende IG omdat ik kraamverzorgster wilde worden. Dit was des tijds de enige opleiding waarmee je kraamverzorgster kon worden. Ik heb, voordat ik in de kraamzorg ben gaan werken, nog 2 jaar gewerkt op een kleinschalig wooninitiatief met dementerende ouderen. Dit heb ik gedaan om ervaring op te doen in de zorg en mijn kennis te verbreden. Vanaf 2011 tot en met 2014 heb ik gewerkt bij een van de grootste organisaties in de regio (De Kraamvogel).

Van 2014 tot juli 2016 heb ik mee geholpen met het op zetten van een wooninititiatief voor jongeren met autisme. Dit was weer heel wat anders, maar ik wilde deze unieke ervaring niet laten lopen.

In juli 2016 heb ik besloten om uit het bedrijf te stappen en mijn eigen passie weer op te pakken; De kraamzorg! Vanwege dit eerder opgezette wooninitiatief was het voor mij duidelijk dat ik aan de slag wilde gaan als ZZP-er. Ik vind de kraamzorg ontzettend bijzonder en mooi werk. Als ZZP-er kan ik al tijdens de zwangerschap een kennismaking organiseren, zo is het een stuk persoonlijker werken, blijft het in mijn ogen gemakkelijk om dingen te bespreken of te vragen en zal het geen verassing meer zijn wie er zal komen kramen. Het is ook de bedoeling dat jij/jullie je prettig voelen bij de zorg die je ontvangt.

Specialiteiten
Borstvoeding is  één van mijn specialiteiten, omdat ik er samen met de kraamvrouw altijd vol voor wil gaan. Ik zorg ervoor dat ik alle tips en tricks uit de doos haal, om het te laten slagen! Uiteraard altijd in samenspraak met de kraamvrouw die het uiteindelijk zelf moet doen.

Ook als je voor flesvoeding kiest, kan ik je daar goed bij begeleiden. Ik sta achter elke keuze voor manier van voeden. Ik pas me aan jou wensen en verwachtingen aan en probeer er een gezellige en onbezorgde kraamtijd van te maken.

Waarom zou je kiezen voor een zelfstandige kraamverzorgende?

  • Je kan je eigen kraamverzorgenster kiezen
  • Ik kom tijdens de zwangerschap bij je langs voor een intake gesprek zodat we alvast kennis kunnen maken. Dus geen vreemde gezichten tijdens de bevalling of na thuiskomst uit het ziekenhuis.
  • Geen extra kosten, alleen de landelijke eigenbijdrage van €4,30 per uur.
    (Soms vergoedt de verzekering dit ook)
  • Flexibel inzetbaar. Alles is bespreekbaar.
  • De ouders bepalen hoe jullie de uren wil verdelen.

Diploma’s en certificaten
Ik ben in bezit van alle benodigde diploma’s en certificaten. Uiteraard ben ik ingeschreven bij de kamer van koophandel en heb ik een AGB-code.

Ik sta ingeschreven bij het Kenniscentrum Kraamzorg en ben tevens aangesloten bij de een groep van 23 zelfstandigen www.kraamzorgpartners.nl.

Hier hecht ik ontzettend veel waarde aan, aangezien ik nauw samenwerk met deze collega’s. Dit is voor bijvoorbeeld back-up heel prettig. Ook doen wij samen de scholingen volgen.